De Duckwacht tekenlesbommelerwaard

7 maart: start schildercursus Orizon

De Tekenschool start 7 maart met een schildercursus voor stichting Orizon.


 Ondek de kleine Rembrandt in jezelf, leer je eigen verf maken’

 Rembrandt schilderde met verschillende materialen. Zo gebruikte hij voor het maken van zijn verf ei en glaspoeder. Ook maakte hij gebruik van luizen, bladgoud, koeienplas en verbrande botten.
Wil je weten hoe en waarom hij dit gebruikte, hoe Rembrandt zijn verf kleur gaf en welke materialen hij gebruikte voor het maken van zijn beroemdste schilderij ‘de Nachtwacht” ? meld je dan aan voor de Orizon schilderlessen!


 

Voor meer informatie en aanmelden kunt u een mail sturen naar : info@tekenschoolbommelerwaard.nl
Er is plaats voor maximaal 10 kinderen . Leeftijd vanaf 8 jaar. De  deelname bedraagt €  50,00 per kind. Ouders die dit bedrag niet kunnen betalen kunnen contact opnemen met Stichting Orizon, we hebben hiervoor een speciaal potje.

De lessen zijn 10 keer op zaterdag van 12.00 tot 13.30 en zijn bedoeld om kennis te maken met het ambacht van verf maken en het maken van een meesterschilderijtje. Kinderen krijgen een methode aangereikt waarin ze op klassieke wijze een afbeelding (foto van zichzelf/afbeelding uit boek of computer) over zetten op een paneel en vervolgens in verschillende fases een echt schilderij opbouwen. Dit doen ze door te werken met de verfsoort ei-tempera, een techniek die voor de ontdekking van olieverf heel veel werd gebruikt. Deze verf leren ze helemaal zelf maken met eigeel en kleurpigment. Kinderen leren zo in stapjes dat schilderen met een beetje geduld nog niet zo moeilijk hoeft te zijn. Tijdens de lessen krijgen ze uitleg over kleur, compositie, licht/donker contrast en een beetje kunstgeschiedenis. Van de eindresultaten richten we samen met de kinderen een expositie in in de Poorterij in Zaltbommel, hiervoor wordt iedereen uitgenodigd!
 • les 1, introductie eitempera. ondergronden prepareren.
 • les 2, onderwerp bedenken en transfertechniek toepassen
 • les 3, Verdaccio (onderschildering) maken en schaduwen aanzetten
 • les 4, achtergronden schilderen
 • les 5, overgangen schilderen, kleuren kiezen
 • les 6, huidskleuren
 • les 7, details en fijne lijntjes zetten met sleper
 • les 8, werken naar eindresultaat!
 • les 9, werken naar eindresultaat!
  les 10 expositie inrichten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *