Spannende verhalen! deel I. 28-11-’15

 

De Tekenschool verzorgt i.s.m. kunsthistoricus Roland Gieles een reeks kunstgeschiedenis lessen met als thema de Griekse mythologie.

Voor alle kinderen vanaf 7 jaar. Aanmelden via : info@tekenschoolbommelerwaard.nl

Deel I : Vrijdagmiddag 27  november 16.00 – 17.00 uur of zaterdagmiddag 28 novemer 13.00 – 14.00 uur. Locatie: de Tekenschool.

Spannende verhalen deel II, III en IV: data volgt. (Deel I, II, III, IV kunnen ook los van elkaar gevolgd worden).

Deel I gaat over de Romeinse dichter Ovidius:

Kan je als mens veranderen in een boom? Of in een bloem? Of in een dier? ‘Natuurlijk niet!’, hoor ik je denken, ‘dat kan alleen in sprookjes!’. Meer dan 2000 jaar geleden was er een Romeinse dichter, Ovidius, die een boek schreef vol prachtige verhalen over dit soort gekke veranderingen. Ovidius beschreef bijvoorbeeld hoe de jager Actaeon veranderde in een hert. En hoe de mooie bosgodin Daphne veranderde in een laurierboom. Vooral kunstenaars vonden de verhalen erg mooi! Zo mooi zelfs, dat ze de leukste verhalen gebruikten als onderwerp van hun kunstwerken. In deze les vertelt Roland Gieles jullie een paar verhalen uit Ovidius’ boek. Daarna gaan we samen kijken naar een paar mooie, oude kunstwerken, die zo’n verhaaltje als onderwerp hebben!

Deze kunstgeschiedenisles wordt gegeven door kunsthistoricus Roland Gieles www.rolandgieles.nl
opgeven kan via info@tekenschoolbommelerwaard.nl, u ontvangt dan een bevestiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *